Кой е Муун Сан Мьон: Личност и факти

Кой е д-р Муун Мун Империята на Мун църква Муун секта Исус

Муун Сан Мьон: ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ

Д-р Фредерик Зонтаг: Колеж Романа

“Запознайте се с обхвата на дейностите на Д-р Мун. Учете, за да разберете виждането, което той предлага за бъдещето, и тогава решете за себе си дали виждате Божията ръка зад всичко това.”

Преподобния Сан Мьон Мун, сега на 90 г., е една много противоречива личност изиграла централна роля в оформяне на събитията от 20 век и началото на 21 век.

Признанието, което той получава днес, след дълго преследване и неразбиране, е резултат от изключителните усилия на целия му живот за изпълнението на извечната надежда на човечеството – обединеният свят, в който Божиите деца живеят в мир и хармония.

Поради това в неговите организации има представители на от всички религии, деноминации, раси и националности. Това е доста уникално. Ева ли съществува дурга религиозна общност която да е толкова сърдечно отворена към всички и да постига такъв вдъхновяващ ефект дори и на световно известни лидери и на обикновенни членове от всички други религии, вери и деноминации.

Проф. Д-р Мортън Каплан: Чикагски университет

“Работата на Преподобния Мун и неговото движение могат да преместят планини и може би един ден ще служат като опората на Архимед за промяната на света.”

Това не е изолирано изказване от страна на нечленове, които са се запознали с постиженията на д-р Мун. Президенти, политици, нобелисти, религиозни и обществени лидери от цял свят изказват подобни мнения. И въпреки това болшенството от хората все още не знаят кой е Преподобния Мун, и какви са неговите дейности и цели. Бил съм многократно свидетел как изтъкнати лидери доста негативни към уж-„сектата на Муун“ в миналото, при директен шанс да се запознаят с идеите и реалната дейност в полза на световния мир са напълно шокирани. Те ни най-малко не са очаквали това. Лъжите които са чували до момента се оказват манипулативни измислици нямащи нищо общо с реалността. Факт е, че Президенти, които със сигурност имат и достатъчно пари, че да бъдат подкупени, и достатъчно информация, че да бъдат подлъгани – също се възхищават открито от неговите постижения.


Президент на Република Коста Рика, Оскар Ариас Санчез заявява:

„Поздравявам Федерацията за Мир и преп. Мун за това, че събира заедно толкова световни лидери, които да споделят идеите и вдъхновението си за изграждане на мира.“

Кой е д-р Муун Мун Империята на Мун църква Муун секта Исус

Дори Хилари Клинтън заявява в офицялен поздрав към д-р Мун:

„Поздравявам Федерацията за мир за работата й в изграждане на мира чрез диолог образование и служба на обществото.“

Кой е д-р Муун Мун Империята на Мун църква Муун секта Исус

КОЙ Е САН МЬОН МУУН

Със съпругата си Д-р Хак Ча Хан те имат 13 деца и вече над 40 внука. Техните усилия за световен мир бяха официално признати през 2004 г., когато Американският сенат на Капиталойския хълм им връчи почетната награда Корона на Мира. Парламентът на Корея последва примера, а след това и представители от над 200 нации. В България Короните на Мира бяха символично връчени от представител на Православната църква.

Той е на 15 години, когато в молитва му се явява самият Исус Христос, а след това и Мохамед, Буда, Конфуций и много други светци, пророци и мъдреци от историята. Така той стига до решението да посвети живота си за установяване на истински мир за човечеството – да обедини всички хора по света като братя и сестри помежду им и като синове и дърщери в Божието изначално семейство.

В основата на учението на Сан Мьон Мун е разбирането, че човечеството е едно глобално семейство, с център Бог като наш всеобщ родител. Следователно всички хора, без значение на тяхната вяра, култура, националност и расова принадлежност, трябва да обединим усилията си и заедно да изградим света на нашите мечти. Учени, религиозни лидери, политиците и медиите – всеки трябва да допринесе със знанията и уменията си. Идеалният свят не може да се изгради само чрез едностранните и частични усилия на отделна група от хора.

Още като младеж той разбира, че за установяването на един Нов Свят е необходима нова революция – Революция на Сърцето, Революция на Истинската Любов, Революция на Съвестта. Не нещо друго, а Семейството е училището на истинската любов, където чрез преживяванията се научаваме да обичаме като деца, като братя и сестри, като съпрузи, и накрая – с безкористна родителска любов. Здравите семейства са основата за здраво и мирно общество.

За съжаление, днешната култура на свободен секс е причина за много проблеми в обществото, нацията и света; извънбрачните връзки, разводите, разпадането на семейството, бременността сред юношите, абортите, изнасилванията – язвите на света произтичат от злоупотребата, неправилното използване на любовта.

Сан Мьон, още като 20-годишен младеж, ясно посочва корена на всички човешки проблеми, както и единствено верния път за разрешението им. Той осъзнава, че любовта е най-голямата сила и е основата за нашето щастие и за света на мир и хармония. Ако любовта обаче се използва в неправилна посока, егоистично и неморално, тя става най-разрушителната сила, която причинява неописуеми раздори, разочарования и страдание. Егоцентризмът в сексуалната любов поражда невярност, прелюбодеяние, ревност и от там завист, омраза, насилие както в семейството, така и в света.

С център тези истини той се опитва да събуди и обедини световното християнство за изпълнението на Божията воля. При това обединението не е уеднаквяване. Целта е с общи усилия да работим за издигането на ценности за които всички сме съгласни. Така възниква Асоциацията на Светия дух за обединение на световното християнство, позната като Обединителната църква, която за по малко от 50 години прераства в световно Обединителното Движение. Стотиците организации, включени в него, обхващат множеството дейности на човешкия живот: науката, политиката, икономиката, религията, спорта,и изкуствата и културата като цяло. Всички те издигат като най-висша човешка ценност – стандартът на живот за другите.

Преп. Мун иницира и спонсорира стотици проекти за мир


снимка

Проекти за мир

Световната футболна купа за мир и други спорни инициативи целят използването на спорта като средство за установяване културата на мира и разрушаване на бариерите на омраза и предразсъдъци от миналот.

Купата на мира


Над 95% от финансите на организациите му отиват за междурелигиозен диалог и помирение, понеже без религиозна хармония и разбирателство мирът е само илюзия.

снимка

Среща на Върховния съвет за мир

Както читателят сам може да се убеди от свидетелствата в книгата, собственият живот на тази колосална личност е пример за този стандарт. Д-р Сан Мьон Мун отдава целия си живот и дейност, инвестира всичко за благото на човечеството и изпълнението на Божията воля.

В свое обръщение към световните лидери, той заявява: “Аз мога да предвидя една велика промяна, една революция идва на света, не чрез огън или куршум, но чрез истината на Бог, разпалваща човешките сърца. Аз съм дошъл да възпламеня тази духовна революция, една тиха революция, която променя човека от егоцентризъм към алтруизъм”.

Прелиствайки страниците на неговата биография, ще преживеете драматичните години и трудното начало в дейността на младия тогава Мун. В началото на неговите усилия – през четиридесетте – Корея е под колониалното господство на Япония. След Японската окупация следва разделянето на Корея и опустошителната Корейска война. Едно изключително по същността си движение се заражда в мизерията на тази ситуация, за да донесе промяната на този свят. Това става възможно само благодарение на характера и твърдостта на един човек, тогава младеж, който е готов да премине през всичко, за да открие корените на злото и пътя за тяхното изкореняване.

Тези страници ще изпълнят сърцето на всеки както с възхищение от силата и духа на една личност, така и със заряд за преодоляване на личните ни трудности в живота. Искрено се надявам тази книга да бъде ценен източник на информация, както и извор на вдъхновение, за всички, които копнеят и работят за един по-добър свят. Към пълния текст на книгата

Кой е д-р Муун Мун Империята на Мун църква Муун секта Исус

снимка

ШАМПИОН НА МИРА: Д-р Мун – Основателя на Вашингтон Таймс

снимка

Биографията на д-р Мун се превърна в национален хит

Биография на Сан Мьон Муун
Истинска любов и забранена любов
Ролята на Мун за падането на Комунизма

Кой е д-р Муун Мун Империята на Мун църква Муун секта Исус

Advertisements

Вашият коментар

Няма коментари.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s