Корейският месия Муун ожени 40 хиляди в масова сватба

муун – масови сватби, мун, империята на мун, църква на муун, секта муун, мунисти, църква на обединението,

Корейският месия Муун
ожени 40 хиляди в масова сватба

най-голямата масова сватба от десетилетие
14 Октомври 2009,

40 хиляди булки и младоженци участват в най-голямата масова сватба от десетилетие, съобщи Асошиейтед прес. В церемонията сключват брак двойки от различни градове по целия свят. Организаторите призовават към нова култура на истински семейства и истинска любов.

За първи път такава международна, масова сватба се ръководи от сина на д-р Муун, Хьон-джин Муун. Д-р Муун не присъства лично на тържествата в основания от него университет в Асан, южно от Сеул. Вместо това 30-годишният му син Муун Хьон-джин даде благословията си на 21 000 души в Южна Корея и на още около 20 000, които участват в Бразилия и водени дистанционно от Южна Корея чрез телемост.


Това е най-голямата „благословителна церемония“ от 1999 г. 89-годишния Сан Мюн Муун, основател на Обединителната Църквата, благославя 30 000 двойки през 1992 г.; 360 000 двойки през 1995 г.; 3.5 милиона двойки през 1997 годин. През годините до 2000, цифрата дори нараства, включвайки представители на всички религии, раси, култури и националности.

Наскоро Преподобния Муун предаде ръководството на своята църква и на десетките основани от него организации на децата си. От 14 деца, със съпругата си Хак-джа Хан, днес те имат над 50 внука. Всичките им деца, както и внуците са отдадени на същата визия за свят на мир и разбирателство между всички хора, отвъд религия, раса и националност.

Критиците, които от години целенасочено търсят всякакъв начин да обвиняват Църквата на обединението (Обединителната Църква), смятат, че с масовите сватби тя промива мозъците на своите последователи. За участващите обаче, точно тези твърдения са резултат на години от негативно медийно промиване на мозъците, което се оказа безсилно пред истината и красотата на техните възвишени идеали за „Истински семейства“ и създаване на „Култура на сърцето и мира“.

За участниците, тази сватбена церемония е силно романтична. Те наистина са решени да създадът Истинско семейство изпълнено с любов и ценят факта, че партньорите им са отдадени изцяло на същите идеали. Повечето от съчетаните двойки са международни.

В повечето случаи участниците предпочитат самия Сан Мюн Муун да им избере брачния партньор, вдъхновени от примера на вече съчетаните от него семейства. Знае се, че още от детството си той е бил надарен с божествено прозрение, като много точно е предсказвал кои семейства ще бъдат успешни, кои не.

Преп. Муун: „Как, ако не чрез смесените бракове ще стане възможно за бели и черни, юдеи и мюсюлмани, ориенталци и западняци да заживеят като единно семейство.“ Децата от тези бракове ще забравят предразсъдаците от миналото.

„Факта, че все повече видни религиозни лидери, както и политици (президенти, министри…) и световно известни учени започват да признават успехите на д-р Муун в усилията за мир, показва, че може би виждаме края на годините на несправедливо преследване и неразбиране които те претърпяха,“ заяви виден представител на Руската Православна църква.

Името на Муун предизвиква противоречия още от 1954 г., когато основава Световна Асоциация на светия дух за обединение на световното християнство (често наричана Обединителна църква или в неправилен превод, Църквата на обединението). Както самото заглавие показва, целта не е създаването на още една църква, а разрешаване на проблема с конфлктите и разцепленията между самите християни. Той е бил на 15 годишна възраст когато Исус Христос лично му се явява и го призовава за тази месиянска мисия. Исус Христос го моли да довърши неговото дело, като обещава да го подкрепя във всяка стъпка от тази мисия.

Според последователите, както Библията предсказва, независимо колко силно вярващи са Християните за тях ще е трудно да приемат „Този който Бог е пратил“ и ще се окажат в позицията на „поканените на сватбата“, които не дошли. Затова на тези християни които не последват тогова когото Исус е призовал, Бог ще трябва да каже, „Махнете се от мене вие злодейци.“ В друга притча Исус сравнява този провал на християнството с „девиците“ на които не им стига „маслото в светилниците“. Така и на много от вярващите днес не ще им стигне вярата, за да разпознаят, че преп. Муун работи по воденето на Исус.

Първата масова сватба Кореецът провежда за 24 двойки в началото на 60-те години, като същевременно подновява брачните клетви на 12 семейни двойки. Но в следващите две десетилетия сватбите стават все по-масови и се разпространяват в Япония, САЩ, Европа, Африка и Латинска Америка. За участващите, събитието е много по-прекрасно от обикновенните сватби и милионите примери показват, че за тях любовта е напълно реална. Дори родители, които в началото са били негативни, десетилетие по-късно признават, че съчетанието е било невероятно успешно.

Целта на Международните свадби

муун – масови сватби, мун, империята на мун, църква на муун, секта муун, мунисти, църква на обединението,

Advertisements

Вашият коментар

Няма коментари.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s